lördag 2 februari 2008

Photographic

Ett fenomen har dykt upp. Eller dykt upp är kanske att ta i, det har funnits i några år nu. I början var det ganska oskyldigt. Men nu har det nått oanade höjder och det är bisarrt. Jag pratar så klart om inget mindre än "mingelbilder" eller rättare sagt fyllebilder på människor som är ute på klubbarna och krogarna. På varenda liten sylta verkar det nu för tiden springa runt en fotografnisse och välja ut och plåta fulla människor.

Varför finns det ett intresse av att se bilder på människor som är berusade på krogen och varför vill människor vara med på dessa bilder? Jag vill också det ibland om jag är onykter, men jag kan ju erkänna att jag inte är lika glad åt bilderna dagen efter. Det borde inte få smyga runt fotografer ute på klubbarna och föreviga tillfällen av en själv där man kanske inte alltid ses ur sin mest fördelaktiga sida.

Det finns något narcissistisk i det här. Jag kan tänka mig att man blir lite glad, känner sig utvald om någon vill ta en bild på en, så har i alla fall jag känt när jag råkat ut för det. Eller är det mer en bekräftelse så att man kan visa att man var "där"? Man var ute i vimmlet och var social, rolig och till och med så snygg att man blev fotad.

Men hur kul är det egentligen? Vilka kollar på alla dessa bilder? Tydligen ganska många, för det ploppar upp sajter hela tiden som specialiserar sig på inget annat än att just fota fulla människor på krogen.

Jag blir så trött.

Inga kommentarer: